PITTIGE BIEFSTUKREEPJES MET GROENTEN EN SESAMZAADJES
(4 personen)

benodigdheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel

  • 500gram Tai Ming Chinese Wok mie
  • 500gram ossenhaas in reepjes gesneden
  • 1 EL sesamzaadjes
  • 125ml runderbouillon
  • 4 EL chinese sojasaus
  • 2 EL fijngeraspte verse gember
  • 4 EL soja olie of zonnebloemolie
  • 2 EL sesamolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 TL maïszetmeel
  • 1 EL sambal oelek
  • 250gram broccoliroosjes
  • 1 gesneden rode paprika
  • 2 EL chinese rijstwijn of sherry medium dry

bereiding:

  • Bereid de Chinese Wokmie volgens de algemene bereidingswijze
  • Maak ondertussen een sausmengsel van de bouillon, 2 EL chinese sojasaus, gember, knoflook, maïszetmeel en de sambal oelek. Meng dit goed door elkaar en laat staan.
  • Verhit een lege wok op het vuur totdat deze goed heet is. Strooi de sesamzaadjes in de wok en laat deze goudbruin roosteren. Schep ze daarna op een schoteltje en laat staan.
  • Verhit 2 EL soja olie in de wok. Roerbak hierin de reepjes ossenhaas 2 minuten. Schep het vlees uit de wok en zet dit ook even apart.
  • Verhit in een verschoonde wok 2 EL soja olie. Voeg de broccoli en paprika toe en roerbak dit 3 minuten.
  • Voeg het sausmengsel toe en meng dit goed door de groenten heen. Laat dit 2 minuten door wokken.
  • Voeg het vlees toe en de geroosterde sesamzaadjes en verhit het geheel al roerend nog 1 minuut goed door. Schep het geheel in een voorverwarmde schaal en houdt het goed warm.
  • Verhit in een verschoonde wok 2 EL sesam olie. Roerbak hierin de gekookte mie. Schep het geheel goed om zodat alles goed verhit wordt. Meng er 2 EL chinese sojasaus door heen. Blus het af met 2 EL chinese rijstwijn.
  • Serveer de gewokte mie met het groentenmengsel beide apart in voorverwarmde schalen

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel