KANTONESE WOKMIE MET CHA SIEUW (2-3 personen)

benodigheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel)

  • 250gram Tai Ming Kantonese Wok mie
  • 150gram cha sieuw (geroosterd varkensvlees) in blokjes gesneden
  • ½ rode ui gesneden
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 EL chinese- of japanse soja saus
  • 1 EL soja-olie
  • 1 TL sesamolie
  • 1 TL hoisin saus
  • 20 gram gesneden bieslook
  • zout naar smaak

bereiding:

  • kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar
  • verhit de soja-olie in een wok en roerbak de cha sieuw tot dat deze goudbruin en knapperig is. Haal de cha sieuw uit de wok (zorg dat de olie in de wok blijft!) en zet het apart
  • voeg de ui en knoflook toe en roerbak dit 3 minuten goed door
  • voeg de sojasaus en de hoisin saus toe, blijf even roerbakken
  • voeg nu de gekookte mie toe en schep het geheel goed door elkaar. Roerbak dit goed door zodat alles goed wordt verhit
  • voeg de cha sieuw en de bieslook toe, schep dit weer goed door elkaar zodat het geheel goed wordt verhit (hou nog wat bieslook over voor de garnering)
  • serveer het geheel op een voorverwarmde schaal en garneer dit met wat overgebleven bieslook

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel