WOKGROENTE OP EEN MATRASJE VAN GEFRITUURDE MIE (4 personen)

benodigdheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel)

  • 250gram Tai Ming Fijne Chinese Wok mie
  • 2 EL Chinese- of Japanse soja saus
  • 2 El oestersaus
  • 1 EL honing
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 rode chilipeper in kleine reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in ringentjes gesneden
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 125gram peultjes
  • 100gram baby maïskolfjes over de lengte door midden gesneden
  • 100gram taugé
  • 1 EL geroosterde sesamzaadjes
  • plantaardige frituurolie te gebruiken in uw friteuse of diepe hapjespan
  • soja-olie
  • zout naar smaak

bereiding:

  • kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar
  • meng de soja-saus. oestersaus en de honing in een kom tot één sausmengsel. Zet dit even apart.
  • verhit de plantaardige frituurolie in uw friteuse of diepe hapjespan tot 180◦C. Als de olie op temperatuur is neemt u een handje vol mie en strooit u dit verdeeld als een soort matrasje voorzichtig in de friteuse. Als de mie goudbruin is kunt u de mie uit de friteuse halen en deze op keukenpapier laten uitlekken. Op deze wijze kunt u alle mie frituren.
  • verhit de soja-olie in een wok en roerbak de paprika, de peultjes en de babymaïskolfjes 3 a 4 minuten
  • voeg de taugé toe ui roerbak dit nog 1 minuut
  • voeg het sausmengsel toe en blijf even roerbakken, eventueel zout naar smaak toevoegen
  • leg een miematrasje op een bord en schep daar de gewokte groente en saus over heen
  • strooi er wat sesamzaadjes over heen en serveer dit per persoon

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel