SZECHUAN WOKMIE MET GAMBA'S
(4 personen)

benodigdheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel

  • 250gram Tai Ming Szechuan Wok mie
  • 500 gr gepelde gamba’s
  • peper en zout
  • 4 EL olie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 3 cm gemberwortel
  • 250 gr broccoli (kleine roosjes)
  • 100 gr shii-take paddestoelen
  • 1 EL sambal oelek
  • 3 EL sojasaus
  • 1 EL vissaus

bereiding:

  • Bereid de Szechuan Wokmie volgens de algemene bereidingswijze
  • Snij de ui en de knoflook in kleines stukjes en hak ze fijn
  • rasp de gemberwortel
  • spoel de gamba's af onder de koude kraan en dep ze droog
  • verhit de olie in de wok
  • wok de ui, de knoflook en de gemberwortel 3 minuten
  • voeg de broccoli en de shii-take toe, doe een deksel op de wok en laat 3 minuten stoven
  • voeg de gamba’s en roerbak dit nog even goed door
  • roer er de sambal doorheen
  • vervolgens de mie toevoegen en het geheel goed omscheppen
  • voeg de sojasaus en de vissaus toe en roerbak het geheel door totdat alle ingrediënten goed verhit zijn
  • breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel