SZECHUAN WOKMIE MET PIKANTE KIPFILETREEPJES (2-3 personen)

benodigheden: (EL=eetlepel, TL= theelepel)

  • 250gram Tai Ming Szechuan Wok mie
  • 150g. kipfilet in dunne reepjes gesneden
  • 1 kleine prei fijngesneden
  • 150g. gesneden broccoliroosjes
  • 1 eetlepel fijngehakte geroosterde pinda’s
  • ½ lente-uitje fijn gesneden
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 2 TL fijngehakte verse gember
  • 2 EL chinese of japanse soja saus
  • 6 EL sla-olie
  • 1 TL sambal oelek
  • 1 EL sesamolie
  • 5 EL sojaolie
  • zout naar smaak

bereiding:

  • kook de mie volgens de algemene bereidingswijze gaar
  • blancheer de broccoli roosjes in ruim kokend water waarin wat zout is toegevoegd ongeveer 1 minuut. Spoel goed af met koud water en laat het uitlekken
  • verhit 3 EL soja-olie in een wok. Roerbak hierin de gember en de knoflook 15 seconden
  • voeg de kipfilet toe en blijf 4 minuten roerbakken tot de kipfilet goed gaar is
  • voeg de sambal en sesamolie erbij met een snufje zout, even goed doorroeren, daarna eruithalen en warm houden
  • doe nu in een verschoonde wok 2 EL sojaolie en roerbak de mie hierin goed door zodat deze heet wordt
  • voeg de prei en de broccoli toe
  • voeg 2 EL sojasaus toe en verhit het geheel nog even goed door
  • schep de mie op een voorverwarmde schaal
  • doe nu de pikante kipfiletreepjes erover
  • garneer dit af met de geroosterde pinda’s en de lente-ui

Eet smakelijk!

 

Klik hier voor het recept van deze maand...recept van de maand


arrow Pittige biefstukreepjes met groenten en sesamzaadjes

arrow Szechuan wokmie met gamba's

arrow Bamisoep met kipfilet

arrow Wokgroente op een matrasje van gefrituurde mie

arrow Kantonese wokmie met cha sieuw

arrow Thaise Wok Mie met garnalen

arrow Szechuan Wok Mie met pikante kipfiletreepjes

arrow Roergebakken Kip Chow-Mein

arrow Chinese Roerbak schotel